ABC lid van de Creatieve Coalitie


Beste Mensen

Sinds kort is ook het ABC lid van de Creatieve Coalitie. Deze Coalitie bestaat uit 42 organisaties in de creatieve sector die gebundeld zijn om met het kabinet te onderhandelen. Dit met als doel om de creatieve sector overeind te houden. Gezien het feit dat deze sector inmiddels 14% uitmaakt van het BBP mag dat ook wel.
Om ons lidmaatschap luister bij te zetten, kunnen we meteen meedoen aan een tweetal acties:

Actie 1:
Waarschijnlijk hebben jullie allemaal het korte optreden van onze koning gezien, waarin hij waardering uitsprak voor de cultuursector en zijn medeleven met de werkenden uitsprak.

Om hem te bedanken voor dit statement, zouden we jullie willen vragen om je achterban op te roepen een kaartje te sturen. Hierop kun je schrijven hoeveel het voor jou, als zzp’er/freelancer, betekent dat de koning je benoemt en je probleem begrijpt.

Dit is het adres:
Koning Willem-Alexander
Paleis Noordeinde
Postbus 30412
2500 GK Den Haag

Het doel van deze actie is de koning bedanken. Als hij merkt hoeveel zijn uitspraak betekent voor zijn individuele onderdanen, zal hij zich vaker uitspreken en dat zal politici ook ondersteunen om vaker voor de cultuur te pleiten.

Actie 2:

Oproep:
Werkte jij aan een voorstelling, tentoonstelling, festival, concert, evenement of productie die vanwege Corona maatregelen geen doorgang kan vinden? Had je wel al posters laten maken?

Stuur één poster A0 of A2  op naar:  

De Opslag van Joris van Veldhoven, Visseringweg 9, 1112 AS Diemen 
Schrijf in de plakrand, hoeveel mensen (in)direct gedupeerd zijn door het afgelasten van de producties, projecten of evenementen. 
Door het maken van een tientallen meterslang kunstwerk van affiches van gecancelde voorstellingen, tentoonstellingen en evenementen, wordt de impact van de Corona-maatregelen voor de culturele sector fysiek tastbaar. Hiermee ondersteunen wij de politieke lobby. Er is een structureel substantieel bedrag nodig vanuit Den Haag. Er moeten betere oplossingen komen voor het behoud van de gehele culturele sector, zowel gesubsidieerd als ongesubsidieerd!

Door de maatregelen vanwege het Coronavirus zijn er velen in de culturele sector zwaar gedupeerd. Wij, makers uit de diverse disciplines van de culturele sector, vroegen aan professionele theatervoorstellingen, concerten, festivals of andere culturele evenementen, één poster van hun gecancelde voorstellingen, concerten en evenementen, om daar een “Rode Loper” van te maken. Zodat men een tastbaar en fysiek beeld krijgt van de impact voor de culturele sector.

Met vriendelijke groeten
Leon Lutterman
Directeur Artiesten Belangen Centrum

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.