Jan Rauh

Jan Rauh
Artiestennaam
Jan Rauh
Vestigingsplaats
Rosmalen

JAN RAUH   (1946)

Na zijn afstuderen aan de theateropleiding in Utrecht (1973),  ging hij werken als dramadocent aan opleidingen en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij regisseerde (amateur)theater en specialiseerde zich in clownscursussen en straattheatertrainingen.

In 1980 ging hij het circus in om clown te worden. Het werd meer dan dat: spreekstalmeester, regisseur en het spelen van entr’actes samen met zijn partner Helma.  Ze werkten met veel plezier en succes bij verschillende circussen tot en met 2010.

In 1986 richtte hij zijn eigen gezelschap op: Het Kunstenmakerstheater. Dat produceerde schoolvoorstellingen, café-chantant-voorstellingen, cabaret en vertellingen.  Jan was een van  de pioniers van het straattheater. De voorstellingen voor de houten woonwagen werden gespeeld door Nederland en België maar ook in Duitsland en zelfs bij het carnaval in Venetië.

In 1987 begon ook zijn carrière in het entertainment als conferencier, presentator, dagvoorzitter op conferenties, beurzen, feesten en als artistiek leider bij de Party-Company.

Met de animatiegroep ‘Les Saltimbanques’ werd in 1989 een showprijs gewonnen.

In 2001 was hij medeoprichter van ‘miMakkus’  en mede-ontwikkelaar van een benaderingswijze om contact te maken met mensen die lijden aan dementie. Later werd hij hoofd opleidingen.

Jan Rauh speelde in een speelfilm van Freek de Jonge, is ‘Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand’ en spreker bij uitvaarten.

In 2017 produceerde Jan Rauh samen met Helma Giebels de voorstelling “Ons kan niks gebeuren” (over wat dementie teweeg kan brengen). Deze voorstelling speelt nog door het hele land.

 

  • Jan Rauh
  • Jan Rauh

Send Message