Theo de Vries

Theo de Vries
Artiestennaam
Theo de Vries
Vestigingsplaats
Kalkar (Duitsland)

Zodra Theo de Vries ook maar even tijd heeft swingt hij toe. Hij leerde piano spelen in donkerbruine cafeetjes waar hij met verschillende andere enthousiaste jazzmusici jamsessions organiseerde.
Over Theo´s muzikale opleiding kunnen we heel kort zijn, hij hield het na 3 lessen voor gezien, Theo is een natuurtalent en als je hem vraagt in welk hokje we hem mogen indelen vindt hij dat moeilijk omdat hij bijna alle muziekgenres interessant vindt, maar een grote zwak heeft hij voor Jazz. Pas na zijn dertigste ging Theo zingen onder vriendschappelijke dwang van vriendin Pia Beck die in hem een begenadigd crooner zag. Zij kreeg gelijk.Theo heeft ook geruime tijd met zijn gezin in Spanje gewoond waar hij regelmatig, in zijn eigen Musical Restaurant een miniconcert ten gehore bracht. In die tijd speelde hij, met zijn in Spanje geformeerde band regelmatig in bekende hotels en clubs aan de Costa del Sol. Sinds 2009 woont Theo de Vries met zijn familie in het Duitse Kalkar waar hij zijn muzikale leven voortzet als Bandleader van zijn succesvolle formatie “THEO DE VRIES and his SWING BAND”.

Onder zijn bewonderaars bevonden zich vele muziekkenners en musici zoals Willem Duys, Luc Lutz, Joop Braakhekke, La Batte Hertstein, Harrie van Hoof, Hein van der Gaag en Pia Beck die hem zelfs de meest swingende pianist / zanger van Nederland vond. Ook kreeg hij een eervolle vermelding van Pall Mall Swing Award. Misschien was het dan ook niet zo verwonderlijk dat Theo indertijd gevraagd werd te concerteren in het Metropole orkest tijdens Avro’s Swingnight. Theo de Vries weet zich altijd te omringen door de meest virtuoze, internationale musici en vocalisten.
Met zijn huidige ensemble “THEO DE VRIES and his SWING BAND” speelt hij in binnen en buitenland op privéparty´s, business events en Jazzfestivals.

Theo heeft onder meer gespeeld met The Metropole Orchestra, Huub Janssen, John Engels, Jacques Schols, Frits Kaatee, Bert Boeren, Pia Beck, Ruby Wilson, Jean Shy, Eddy Doorenbos, Mathilde Santing, Colette Wickenhagen, Josine van Och, Marco Bakker, Wim Koopmans, Tony Vos, Rolf Delfos, Douglas Sides, Paco Peña, Charly Green, Rob Pauwels, Peter Baumgärtner, Paul Berner en vele anderen.

  • Theo de Vries
  • Theo de Vries

Stuur boodschap naar geregistreerde