Overzichten


Interessante links:

Evenementenbureaus.nu  Zoek in meer dan 4.500 evenementenbureaus

Festivaloverzicht.nl/   Festivals in NL

Jazzpodiumlijst november 2011   Lijst met Podium/contactpersoon Postadres Telefoon e-mail/website/genres

Nationaalpodiumplan.nl Podia die in aanmerking komen voor een financiële ondersteuning door het Nationaal Podiumplan (NPP) voor optredende muzikanten

Artiestenoverzicht.nl

Muzikantenoverzicht.nl

Openluchttheaters.nl

Organisatiebureaus

Schouwburgen en concertzalen in Nederland

Theaters in NL

Muziekcontract.nl : Waar moet je op letten als je als artiest/auteur voor het eerst een muziekcontract gaat sluiten?

Artiestenrecht.nl : Margriet Koedooder over het auteursrecht en het naburig recht. Maar ook het handelsnaamrecht, het merkrecht en andere intellectuele eigendomsrechten zijn in de muziekpraktijk van groot belang. Daarnaast is het verbintenissenrecht erg belangrijk voor de muziekbranche, die zonder contracten niet goed zou kunnen functioneren.

Muziekenrecht.nl : verzorgt juridisch advies en juridische oplossingen voor de muziekindustrie en de entertainmentindustrie, op zowel nationaal als internationaal niveau. Deze juridische diensten zijn toegesneden op de bijzondere en gespecialiseerde juridische eisen van DJ’s, muziekproducenten, muzikanten, componisten, online muziekdiensten, content platforms, artiesten, music startups, muziekuitgeverijen, arrangeurs, platenlabels, reclamebureaus, muziekscholen, film en documentairemakers, gamestudios, producers, podia en festivals.