Hoe trek je de aandacht met video? Hoe zorg je dat de kijker blijft kijken en vervolgens ook actie onderneemt?
Hier zijn 10 tips om video nog beter in te zetten!

1. Je hebt drie seconden om de aandacht te trekken

Bij sommige media, zoals b.v. Facebook, speelt video’s automatisch af wanneer deze langskomt bij iemand in de tijdlijn. De eerste drie seconden zijn daarom cruciaal om de aandacht van de kijker te trekken.

2. Denk zonder geluid

Bij het automatisch afspelen van een video wordt vaak geen geluid afgespeeld. Nadat iemand zijn aandacht is getrokken, kan de video worden geopend om het met geluid af te spelen. Toch wordt dit nog steeds niet door iedereen gedaan. Het is dan ook belangrijk dat de boodschap ook zonder geluid duidelijk is.

3. Gebruik ondertiteling en quotes bij interviews en gesprekken

Ook dit punt heeft met geluid te maken. Als de video wordt afgespeeld moet de kijker ook zonder geluid weten waar de video over gaat. Zeker met interviews en gesprekken dienen ondertiteling en quotes ter verduidelijking en versterking.

4. Kort maar krachtig

Omdat de gebruikers maar een korte aandachtspanne heeft, is het belangrijk dat de video niet langer dan twee minuten duurt. Ook handig voor de call to action, die aan het einde van de video komt.

5. Denk aan de call to action

Denk altijd na hoe je mensen kunt doorlinken naar de website. Dit kan zowel aan het einde van de video, door tekst toe te voegen boven de video, of door een reactie te plaatsen onder het bericht.

6. Post op de juiste tijden

De tijd van publicatie is ook belangrijk. Houd de statistieken bij om te kijken wanneer je doelgroep het meest online is. Hierdoor krijg je het grootste bereik.

7. Upload je video’s direct

Het werkt beter om een video direct te uploaden, dan alleen te linken naar een video. De video kan dan rechtstreeks afgespeeld worden en het bericht zal beter presteren dan met een link.

8. Kies een pakkend beeld (of upload een aparte thumbnail)

Het eerste beeld is, net als de eerste drie seconden van de video, van belang om de kijker vast te houden. Zorg dat het beeld bij de video aantrekkelijk is. Dit kan door een beeld uit de video te kiezen of een aparte thumbnail te uploaden.

9. Tag andere relevante pagina’s of personen

Door pagina’s of personen te taggen in het bericht zal het organisch bereik en de kans op nieuwe fans toenemen. Doe dit alleen als het echt relevant is.

10. Voeg een videotab toe aan je pagina

Bekijk de tabbladen van de pagina en voeg een videotab toe. Hier kun je een pagina inrichten met subpagina’s en ervoor kiezen om een bepaalde video uit te lichten. Zo heeft iedere gebruiker gemakkelijk de mogelijkheid om meer video’s te bekijken.

Bron: Frankwatching