Bestuur

Oprichter en voorzitter: Roel van Dongen

Geboren 1953 te Breda, heeft ruim 10 jaar gewerkt in een ortho-pedagogisch internaat als groepsleider voor jongeren. Van 1988 tot 2008 is hij beroepsmatig pantomime- en animatiespeler met internationale referenties, werkend onder de artiestennaam Roelino. Heeft ruim 25 jaar als muzikale clown professioneel kindershows gedraaid onder de naam Duo TWEEVOUD. Was ruim 10 jaar werkzaam als rollenspelacteur bij een theatergroep die educatieve schoolvoorstellingen verzorgt. Momenteel geeft hij o.a. workshops op het gebied van non-verbale communicatie.

“Door de verhalen van collega’s tijdens de vele wachturen in de kleedkamers ontdekte ik dat er een grote behoefte bestond om van elkaar te horen hoe je jezelf het beste kan organiseren om te overleven in de schijnwereld van glitter & glamour. Velen wisten van niks en waren overgeleverd aan bemiddelaars en managers waarvan menigeen onbetrouwbare profiteurs bleken te zijn. Talentvolle artiesten gingen failliet omdat ze niet zakelijk georiënteerd waren terwijl anderen weer ten onder gingen aan “sex, drugs en rock & roll…”
Reden genoeg voor mij om proberen wat structuur te brengen in een wereldje van creatieve, getalenteerde, hartelijke en warme persoonlijkheden en egocentrische individuen”. In 1999 is hij initiatiefnemer en medeoprichter van het Artiesten Belangen Centrum ABC. Meer info over Roel zie RoelvanDongen.nl

 

Bestuurslid: Nico Prins

Nico vertelde al lang een goed verhaal voor jong en oud toen de 21ste eeuw nog moest beginnen. Hij begon begin jaren negentig als Nico de Verhalenman en speelde op festivals, feesten en partijen, op scholen en in bibliotheken, noem maar op of hij heeft er wel gestaan. Hij is uitgegroeid tot een ouderwets vakman, een all rounder. Integriteit en authenticiteit zijn voor hem belangrijk in zijn werk. Hij onderscheidt zich door eigenheid, veelzijdigheid, expressiviteit, internationaal werkveld en het gebruik van onmiskenbare droge Rotterdamse humor. Hij weet zijn publiek feilloos in te schatten. Op een natuurlijke manier knoopt hij oude wijsheden aan sterke verhalen en andersom in voorstellingen die perfect op maat zijn.

 

Bestuurslid: Leon Lutterman

Leon Lutterman is de naam, al ruim 20 jaar professioneel troubadour. Geboren in 1961 in Eindhoven. Op de middelbare school kon hij al snel toetreden tot het schoolcabaret omdat hij gitaar speelde. Hier begon hij ook zijn eerste liedjes te componeren. In 1993 was het aantal aanvragen voor hemzelf tot een dusdanig aantal gestegen dat hij er een eigen bedrijfje van maakte: Troubadour Service. Met de oprichting van Troubadour Service was tevens het niveau bereikt waarop Leon kon leven van zijn eigen optredens. Hij schreef 5 CD’s vol met liedjes en waagde zich zelfs aan het schrijven van een boek; “Jonkheer in de bijstand”. 27 September 1999 werd, mede op initiatief van Leon & Ine, het Troubadoursgilde der Lage Landen opgericht. Dit kwam voort uit de behoefte van een aantal professionele troubadours om elkaar ook eens gewoon te spreken over vaktechnische zaken buiten de vluchtige ontmoetingen in een kleedkamer tijdens de optredens. Het Gilde, waarvan Leon de voorzitter is, is inmiddels een nog steeds groeiende club geworden waar het kwaliteitsaspect hoog in het vaandel staat.

 

Bestuurslid: Robin van Dongen

Na een opleiding als licht- & geluidtechnicus heeft Robin een aantal jaren ervaring opgedaan in de evenementen en entertainmentwereld. Hij heeft op jonge leeftijd altijd de ambitie gehad om vernieuwend te zijn in de wereld van Dj’s. Robin heeft met zijn unieke live drum-act intussen bewezen meer te zijn dan zomaar een DJ. Met elektronische en normale percussie-instrumenten verrijkt hij op het podium de muziek terwijl allerlei beats aan elkaar worden gemixt. Robin heeft veel ervaring met optredens in uitgaanshoreca, op feesten, festivals en poppodia. Als ‘all terrain vehicle’ heeft hij verschillende kanten van de medaille gezien en ervaren dat samenwerking én goede voorbereiding (met kennis van de business) absoluut een voorwaarde is om een bestaansrecht in de artiestenbranche op te bouwen. Robin wil zich inzetten om vanuit verschillende disciplines samenwerkingsverbanden tot stand te brengen waardoor vernieuwende en verfrissende projecten kunnen ontstaan. Samen met het ABC wil hij mogelijkheden en kansen daarvoor creëren. Website: Dr.Robinson.nl